Ajankohtaista Foorumit Chatty Chatty Viva la Chavez

Tämä aihe sisältää 46 vastaukset, 0 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Nimetön 1 vuosi, 11 kuukautta sitten.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 47)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #25385

  Jarkko
  Jäsen

  Venetzuelan presidentti Hugo Chavez näpäytti Bush:ia kyllä näyttävästi: lahjoitti Brooklynin köyhille talven lämmitysöljyt..;)

  Köyhä kansanosa tuntuu omassa maassaankin seisovan presidenttinsä takana 100%:sesti, bisnesmiehet ( oppositio )valittavat, ettei näin bisnestä voi tehdä..;))

  MM. terveydenhuolto on nyt kaikkien saatavilla kun ennen Chavezia vain rikkailla oli siihen mahdollisuus.

  En ole ottanut selvää Hugon edesottamuksista noin yleisesti sen enempää, joten kuulen asiasta mielelläni lisää jos täällä on asiantuntijoita paikalla.

  Viestiä muokattu (16.12.05 15:54)

  #139835

  Nimetön

  eiks chavez ollu se presidentti, joka piti maan televisiossa puheen “olen kultakolikko!”

  #139838

  Nimetön

  Venezuelalla on läntisen pallonpuoliskon suurimmat öljyvarat ja siten heillä on varaa astua Jenkkien varpaille ja auttaa oman maansa ja siinä sivussa Jenkkilän köyhiä kun Mr.Bush katsoo tärkeämmäksi rahareiäksi Ihmisten alistamisen, tappamisen ja heidän rikkauksien ryöstämisen.

  Chavez on Fidelin kanssa hyvää pataa mistä kertoo monenlaiset yhteistyöhankkeet. mm. satoja Kuubalaislääkäreitä on Venezuelan köyhillä alueilla töissä heitä varten rakennettuissa pikkuterveyskeskuksissa, joissa yläkerrassa on lääkärin asunto. Ennen köyhä ei saanut käsittääkseni lääkärin apua oikein millään, nyt lääärin saa vaikka yöllä kotiinsa varallisuudesta riippumatta.

  Jos kaikki maailman luonnonvarat jaettaisiin tasan kaikkien hyväksi ja niitä käytettäisiin ekologisesti kestävästi niin se olisi mun taivas.

  Viestiä muokattu (16.12.05 15:56)

  #139840

  Nimetön

  Oijoi! Kyllä on kova äijä tuo Chavez. Eikös hän valtaan päästyään ottanut lähes kaikki maan suurimmat yksityiset metsä- ja öljy-yhtiöt valtion haltuun ja alkoi rahoilla rakentaa köyhille parempia asuinalueita. Ja rikkaat valittivat.
  Venetzuelassa on muuten yritetty vallankumousta muutamaankin otteeseen viimeisten 5 vuoden aikana. Erikoista näissä yrityksissä muihin vallankumouksiin verrattuna on se, että asialla ovat olleet oikeistoporvariston edustajat, joiden tukijoina on mm. USAn valtio(-öljyä, seen). Valtaan he eivät ole päässeet, köyhien onneksi.
  Chavez sääti myös lain, että vallassa olevan presidentin on kerran tai kaksi (en muista) vuodessa kysyttävä kansalta haluavatko he vaihtaa pressaa. Tämä tapahtuu kansanäänestyksellä, jotka olivat ainakin aluksi hyvinkin tiukkoja, kun maan köyhät eivät vielä tienneet mahdollisuuksistaan äänestää. Aluksi tapahtui myös vaalivilppiä oikeistolaisten toimesta. En tiedä mitä viimeaikoina on tapahtunut.

  Asia kyllä kiinnostaa… Jos joku vain tietää, niin kertokoon.

  Mahtavaa kyllä että hän on ryhtynyt puolustamaan myös muita kuin oman maan heikkoja ja sorrettuja.

  Lisää hänenlaisiaan ihmisiä tämä maailma tarvitsee päättäjiksi! Toivoa ainakin on.

  #139841

  Nimetön

  Heh heh, saas nähdä milloin Venezuelastakin “löydetään” joukkotuhoaseita ja Bush lähtee pommikoneineen asialle!

  Joten äkkiä vain Suomi Natoon että saadaan meikäläisiäkin tapettaviksi kun Bush levittää täsmäpommein vapauden ilosanomaa.

  #139844

  Nimetön

  ^Bush suosii mielummin mattopommitusta kuin täsmäpommitusta. Hajoita ja Hallitse.

  #139845

  Nimetön

  Joo, kun vain ei öljynjalostamoita paskaksi pommita. Öljyyn täytyy päästä käsiksi koska Teksasin punaniskapaviaaneille ensimmäinen ja perustavin ihmisoikeus on halvan öljyn saanti.

  #139846

  Nimetön

  täs on jotain läppää. venezuelan hiilestä, mutta eiköhän se mene aika samaan piikkiin tuon öljyntuotannon kanssa.

  http://takku.rbgi.net/article.php/20051115184848112

  #139848

  Nimetön

  Kiitos!

  Eihän näistä ota selvää Kuopion povarikaan. Propagandaa satelee puolin ja toisin. Laittas Chavez nyt nuo ympäristöasiat vielä maassaan kuntoon niin vaikuttaisi ihan kelpo kaverilta.

  #139932

  Nimetön

  Linkittämässäni artikkelissahan ei kyse ollut ympäristöasioista mitenkään yksittäisenä tai irrallisena asiana, eikä niitä voi tuosta vaan laittaa kondikseen samaan aikaan pumpaten öljyä, kaivatuttaen orjatyöllä hiiltä kaivoksista tai miten tahansa jatkamalla teollisen yhteiksunnan aikaansaamaa massamurhaa. Kirjoittajan mukaan Chavez on aivan samanlainen liero kuin muutkin johtajat, mukana tuhoamassa luontoa ja alkuperäisväen elämää ja kulttuuria. Chavez on johtaja ja poliitikko, suuryritysten, teollisuuden ja teknologian ja “edistyksen” puolustajien etuja ajamassa. Öljyn tuotanto on saastuttavaa ja pienelle eliitille massia tuottavaa touhua, tehtiin se sitten kapitalismin, kommunismin tai bolivarilaisuuden jne nimissä.

  !viva la gentuza venezolana!

  Viestiä muokattu (17.12.05 14:01)

  #139935

  Nimetön

  ^mua kalvaa kyllä epäilys että asia voi olla noinkin, mutta jos fakta on se, että ihmisillä on paremmat olot nyt keskimäärin Venezuelassa kuin mitä aikaisemmin on se positiivista kehitystä.

  Ja mediatemppuna Bushin näpäytys oli mielestäni onnistunut ja tässä pelissä piristävä yksityiskohta vaikkakin koko pelin henki on myös allekirjoittaneesta ajatusvirhe, itsemurhaa.

  #139956

  Nimetön

  Chavez on eittämättä Fidelin jälkeen Latinalaisen-Amerikan suurin kuningas. Vielä jokunen vuosi sitten Chavezin tuki kumpusi pääosin suurinpien kaupunkien hökkelikylistä niin nyt vallankumous on leviämässä nopeasti myös maaseudulle, jossa öljyvaroja on alettu kanavoida erilaisiin sosiaalisiin ohjelmiin. Tärkein projekti on että jokaiseen kylään rakennetaan sairaala/terveyskeskus ja kuubalaiset tekee tämän.
  Viva la Revolucion Bolivariana!!

  #139962

  Nimetön

  Bolivia tulee toivottavasti pian perässä, vaalit on kohta ja vasemmisto vahvoilla. Viva Evo Morales!

  Che elää!

  #139964

  Nimetön

  Niin ja herra Chavezin sosiAAliset uudistukset ovat tuottaneet tulosta,lukutaidottomuuskin on laskenut,slummit ovat vähentyneet ja vaikka CIA haluaakin chavezin pois vallasta ei se onnistunut ole,he rahoittavat kaikkia toimia kuten Kuuban FIdel CAstron murhaamiseksi.
  Ja vallankaappauksia Venezuelassa ei kansa kovin tue tietenkin oikeistolaiset kyllä,sillä toki he ovat kokeneet asemansa huononneen.

  Kansa on Chavezin puolella.

  ONhan jenkeillä lainsa siitä kuinka KUuba kuuluu heille.
  Huvittavaa.

  JA kuinka kämpikseni oli maailman nuorison ja opiskelijoiden festivaaleilla venezuelassa tänä syksynä.Maailman nuoriso yhdessä imperialismia vastaan ja bolivaarisen vallankumouksen puolesta.

  mikä onkin hiukan huvittavaa on että poliisi voikin olla pahin rikollinen.
  ei kovin luotettava.

  #140001

  Nimetön

  Lisäksi Venezulelassa on alettu pistää isoja öljy-yhtiöitä selkä seinään vasten, ja Venezuelan valtion osuus öljytuloista on saatu nousuun, tästähän tietysti Yhdysvallat on näreissään. Länsimaisten öljy-yhtiöiden vaikutusvaltaa pyritään muutenkin Venezuelassa vähentää, ja uusia yhteistyökumppaneita etsitään mm. Intiasta ja Kiinasta.

  Myös maata pyritään kansallistamaan ja jakamaan uudelleen köyhille vuokramaanviljelijöille. Kaupunkeihin on jo nyt perustettu valtiontukemia ruokakauppoja missä peruselintarvikkeita myydään tavallista halvemmalla slummien asukeille. Selkeästi Venezuela johto pyrkii vähentämään köyhyyttä hyvin radikaalilla tavalla.

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 47)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.